Mentsvár az Állatokért és Környezetünkért Kiemelkedően Közhasznú Alapítvány

« Vissza

2014.04.20. vasárnap

 

2003. február 07-én hoztuk létre kiemelkedően közhasznú állatvédő szervezetünket, a Mentsvár az Állatokért Alapítványt.

 

Ennek első lépéseként 2005 októberében létre hoztuk Ideiglenes Befogadó Telepünket Kecskemét külterületén, Kisfái 211. sz. alatt.

2006. július 28-án megkaptuk az állatmenhely működtetéséhez szükséges engedélyeket így Ideiglenes Befogadó Telepünk ettől kezdve hivatalosan állatmenhelyként üzemel. 2011. augusztus 11-én menhelyünk üzemeltetését átvette a német testvérszervezetünk. A komoly szakmai múlttal rendelkező egyesület szakszerűen látja el a telepünkön élő állatokat. 2012 őszén a mentsvár területén oktatási céllal egy kiképző centrumot építettek fel, amit alapítványunk anyagilag is támogatott. Az együttműködés kiváló a két szervezet között, hiszen a cél egy: a rászoruló állatok minél humánusabb ellátása, új gazdihoz juttatása. Alapítványunk, együttműködve a német szervezettel, elsősorban a beteg és idős kutyák rehabilitációját, azok új gazdához jutását szorgalmazza. Folyamatos munkát végzünk ivartalanítási akciók, gazditalálkozó szervezésében, szakértők segítségével oktatás, ismeretterjesztő, szemléletformáló előadások lebonyolításában.

Az 1%-os szórólap nyomtatása és a különböző médiumokban megjelent hirdetéseink is ezt a célt szolgálják. Az országban több rászoruló menhelyet is támogatunk, táppal, hússal vagy oltó anyaggal.

Legutóbb parvo vakcinával segítettünk..( lásd a köszönő levelek www.mentsvar.hu) Úgy gondoljuk bárhol is élnek, ....a rászoruló állatok védelme, ellátása a beteg és idős állatok gyógyítása alapítványi célunkat szolgálja. Munkánkkal, szeretnénk elérni, hogy az állatokkal való kíméletes bánásmód, tudatos magatartás és a felelős, humánus állattartási, állatvédelmi kultúra minél szélesebb körben elterjedjen, hogy kedvenceinkre mihamarabb szebb, biztonságosabb, szeretet teljesebb, „életszerűbb” élet várjon.

Mentsvár az Állatokért és Környezetünkért Kiemelkedően Közhasznú Alapítvány

6000 Kecskemét, Petőfi S. u. 1/b.

Honlap: www.mentsvar.hu

E-mail: mentsvar@mentsvar.hu

6000 Kecskemét, Kisfái 211.

Menhelyünkön készült fotók...

Adószám: 18364004-1-03 Számlaszám: OTP 11732002-20409803

Feldmájer és Somogyi Ügyvédi Iroda Zimay Zsuzsanna közjegyző
Bezárás